Selecteer een pagina

Zo krijg je meer van wat je wilt (zonder toverstokje).

sep 25, 2015 | Blog | 0 Reacties

Succes, plezier, liefde, enthousiasme, rust, geluk. Er zit vast wel iets tussen waar je meer van wilt. Wat zou het heerlijk zijn als je dat uit een hoge hoed kon toveren. Toch?

Stel dat er een simpele, praktische manier is om meer te krijgen van dat waar je naar verlangt? Iets dat niet meer dan een paar minuten per dag kost. En wat je ook nog eens een fijn gevoel geeft als je er mee bezig bent.

Goed nieuws: dat is er. Echt.

Nieuwsgierig? Ik zal het je verklappen. En nee, het is niet heel wereldschokkend. Je hebt er al vaker van gehoord. Of misschien doe je het al. Het is iets dat zelfs een beetje onbenullig kan lijken. Totdat je er aan begint!

Oké, hier komt ‘ie:

Focus je op waar je meer van wilt.

Geef aandacht aan de momenten die er nu al zijn. Richt je op de blijmakers, succesmomentjes, rustpuntjes. Ook al zijn ze nog zo klein en ieneminie. Juist op die korte ogenblikken die je bijna over het hoofd ziet.

En (dit is het belangrijkste deel):

Leg het vast.

Neem iedere dag eventjes de tijd om je dag heel bewust door te lopen. Hou het ergens in bij.

Je zal al snel merken dat je er meer van krijgt.

Maar hoe kan dat? Je doet niet veel meer dan opletten en opschrijven.

 • Wat je aandacht geeft groeit.
  Je kan niet overal aandacht aan geven. Er is zoveel! We kiezen alleen vaak niet bewust waar we onze aandacht aan geven. Als je dat wel doet, ga je steeds meer zien van waar jij je op focust.
 • Je verdubbelt het.
  Het terugkijken zorgt ervoor dat je de positieve momenten van die dag weer herbeleeft. Dezelfde stofjes worden aangemaakt als toen je ze meemaakte. Je verdubbelt daardoor je ervaring.
 • Je ontdekt dingen die je eerst niet opvielen.
  Tijdens het terugkijken scan je je dag bewust op specifieke momenten. Dingen die je in de drukte van de dag over het hoofd hebt gezien, kunnen je achteraf ineens opvallen.
 • Je traint jezelf om het te herkennen.
  Je maakt nieuwe verbindingen in je hersenen die je helpen om je denken te kantelen en te zien wat eerst niet opviel. Hoe beter je dit ontwikkelt, hoe sneller je het herkent.

Het maakt niet uit hoe je de daar-wil-ik-meer-van’s vastlegt. Je kan in een boekje schrijven waar je dankbaar voor bent, ontvangen complimentjes in een lijstje bijhouden op je telefoon, een plezierdagboek beginnen, een mooie pot neerzetten waar je briefjes met mooie momenten in stopt, je succes bijhouden in je weekevaluatie of tot in detail alles loggen in talloze apps die er zijn.

Het werkt allemaal. Essentieel is dat je het regelmatig doet. Dat het echt een onderdeel van je leven wordt.

Zie je, daar komt geen abacadabra aan te pas. Alleen een beetje focus-pocus.

Waar zou jij meer van willen? En wat is jouw favoriete manier om dat vast te leggen?